Kalkulator visine djeteta

"Koliko ću biti visok?" ili "koliko će biti visoko moje dijete?"

Kalkulator za izračun visine djeteta predviđa visinu djeteta u odrasloj dobi. Visina osobe određena je kombinacijom genetike i čimbenika okoliša. Precizan doprinos ova dva čimbenika je složen. Neke studije sugeriraju da genetika pridonosi 60% -80%. Visina djeteta obično se temelji na roditeljskoj visini koja podliježe regresiji prema srednjoj vrijednosti.

To znači da će vrlo visoki ili niži roditelji vjerojatno imati više ili niže dijete od prosjeka, ali dijete će vjerojatno biti bliže prosječnoj visini od svojih roditelja.

Formula za izračun je (visina oca + visina majke + ili - 13) / 2 ovisno o spolu djeteta. Npr: ako je visina oca 185 cm, a majke 175 cm, predviđena visina dječaka je (185 + 175 + 13) / 2 = 186.5 cm, a visina djevojčice je (185 + 175 -13) / 2 = 173.5 cm  

Za izračun unesite visinu oba roditelja u cm

Unesite visinu oca:  

Unesite visinu majke: 


  

Brzina

Kalkulator pretvara brzinu iz kilometara na sat u metri u sekundi i milja na sat i mph u kmh

Stepenice

Kalkulator za izračun konstrukcije stepenica, izračunava visinu stepenice i širinu gazišta

Trokut

Kalkulator za trokut pomoću Pitagorina poučka, izračun površine, opsega i kuteva u stupnjevima

Zlatni rez

Zlatni rez je pojam korišten u matematici i fizici, a označava odnos koji se smatra optimalnim u nekom procesu raspodjele.

Rubik

Rješavanje Rubikove kocke zahtijeva logičko razmišljanje, kreativnost i strpljenje. Postoje mnoge metode i algoritmi za rješavanje Rubikove kocke, a neki igrači uspijevaju riješiti kocku u nekoliko sekundi.

Kalkulator Kredita

Kalkulator za izračun kredita, izračunava mjesečni anuitet za odabranu kamatnu stopu, trajanje kredita i ukupni iznos kredita

Big data

Big data ima sve veću ulogu u suvremenom poslovanju. Kao odgovor na te izazove, razvijaju se napredne tehnologije za prikupljanje, analizu i skladištenje podataka, a stručnjaci rade na razvoju novih metoda

Generator riječi

Generator za nasumične riječi koji generira slučajnu riječ na hrvatskom ili engleskom jeziku. Hrvatski Word Generator je savršen alat koji će generirati slučajnu riječ po postavljenom filteru.