Kalkulator stepenica

Kalkulator stepenica koristi se za izračun uspona i širine gazišta stepenica, kuta stepenica i visine stepenica.

Ukupni uspon niza stepenica je okomita udaljenost između dna prve stepenice i vrha stepeništa. Ukupni uspon ne bi trebao biti veći od 3800 mm.

Gazište je dio stepenica na koji osoba stupa. Duljina se mjeri od vanjskog ruba stepenica do okomitog dijela stepenica koji se naziva uspon. Građevinski propisi sugeriraju da gazište ima minimalnu duljinu od 250 mm. Uspon ili visina stepenice mjeri se od vrha jednog gazišta do vrha sljedećeg gazišta. Građevinski propisi predlažu da maksimalna visina uspona bude 19,7 cm.

Za izračun unesite visinu zida (ukupna visina stepeništa), udaljenost od zida, broj stepenica, tip stepenica (standardni - zadnja stepenica ne ide na visinu zida) i širinu grede.
Na slici ispod su prikazane dimenzije grede i stepeništa, mjere su iskazane u milimetrima

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.

ISRC

ISRC kod je međunarodni standardni kod koji se koristi za identifikaciju jedinstvenog zvučnog zapisa ili glazbenog videa.

Rubik

Rješavanje Rubikove kocke zahtijeva logičko razmišljanje, kreativnost i strpljenje. Postoje mnoge metode i algoritmi za rješavanje Rubikove kocke, a neki igrači uspijevaju riješiti kocku u nekoliko sekundi.

Big data

Big data ima sve veću ulogu u suvremenom poslovanju. Kao odgovor na te izazove, razvijaju se napredne tehnologije za prikupljanje, analizu i skladištenje podataka, a stručnjaci rade na razvoju novih metoda

Ravna Zemlja

Izračunava udaljenost horizonta od promatrača koji se nalazi na određenoj visini, te skriveni dio objekta koji je na određenoj udaljenosti od promatrača

Trokut

Kalkulator za trokut pomoću Pitagorina poučka, izračun površine, opsega i kuteva u stupnjevima

Vješala

Cilj igre je pogađanje riječi klikom na slova , potrebno je pogoditi pojam koji se traži

Tablica množenja

Tablica množenja 20 x 20 sa ispisom

Kombinacije

Kalkulator kombinacija izračun mogućih kombinacija uzimanjem uzorka stavki iz većeg skupa