Html u Pdf

Generirenje pdf-a iz url-a, unesite url link za generiranje pdf-a

 

 HTML (HyperText Markup Language) je označni jezik koji se koristi za izradu i dizajn web stranica, dok je PDF (Portable Document Format) format datoteke koji se koristi za razmjenu dokumenata. Kako biste pretvorili HTML dokument u PDF, možete koristiti brojne online alate ili softverske programe koji su posebno dizajnirani za tu svrhu.

PDF format je kreirao Adobe Systems 1993. godine i sada se široko koristi za razne vrste dokumenata, uključujući tekstualne dokumente, prezentacije, fotografije, grafiku i slično.

Jedna od glavnih prednosti PDF formata je ta što dokument u njemu može biti prikazan i čitan na bilo kojem uređaju bez potrebe za softverom za uređivanje ili pretvaranje. Također, dokumenti u PDF formatu su zaštićeni lozinkom i digitalnim potpisom što ih čini sigurnim za prijenos i čuvanje.

PDF format podržava razne funkcije, uključujući dodavanje slika, tekstualnih polja, dugmića, hiperlinkova, značajki za obilježavanje i označavanje i druge interaktivne značajke. Osim toga, PDF formata također podržava obilježavanje i dodavanje komentara na dokumente, što ga čini korisnim za razne vrste kolaborativnog rada.

Ovi vam alati obično omogućuju učitavanje HTML datoteke ili unos URL-a online HTML dokumenta, a zatim generiranje PDF datoteke koju možete spremiti ili ispisati. Proces pretvaranja HTML-a u PDF uključuje renderiranje HTML sadržaja i pripadajućih stilova, a zatim njegovo pretvaranje u format PDF dokumenta.

Taj se postupak može automatski izvršiti alatom za pretvorbu, a rezultirajuća PDF datoteka trebala bi zadržati oblikovanje, slike i veze iz izvornog HTML dokumenta. 

HTML i PDF dva su različita formata koji se koriste u različite svrhe, ali možete jednostavno pretvoriti HTML u PDF pomoću specijaliziranih alata ili softverskih programa. To može biti korisno kada želite podijeliti ili ispisati web stranicu u formatu koji je prikladniji za izvanmrežno čitanje ili ispis.

Stepenice

Kalkulator za izračun konstrukcije stepenica, izračunava visinu stepenice i širinu gazišta

Prijestupne

Kalkulator prijestupne godine, za unesenu godinu računa se broj dana

Kriptovalute

Kriptovalute su decentralizirane valute koje se koriste za elektronske transakcije.

Euro

Kalkulator za izračun inflacije eura od 1997 godine, 147 eura danas vrijedi kao 100 eura 1997

QR code

QR Code je dvodimenzionalni barkod koji mogu čitati pametni telefoni. Može sadržavati više od 4000 znakova

Površina na karti

Prikaz površine na karti odabirom točaka poligona

Ocjene

Kalkulator za izračun prosjeka ocjena u školi

Napojnica

Kalkulator za izračun napojnice, tringelda ili bakšiša