Html u Pdf

Generirenje pdf-a iz url-a, unesite url link za generiranje pdf-a

 

 HTML (HyperText Markup Language) je označni jezik koji se koristi za izradu i dizajn web stranica, dok je PDF (Portable Document Format) format datoteke koji se koristi za razmjenu dokumenata. Kako biste pretvorili HTML dokument u PDF, možete koristiti brojne online alate ili softverske programe koji su posebno dizajnirani za tu svrhu.

PDF format je kreirao Adobe Systems 1993. godine i sada se široko koristi za razne vrste dokumenata, uključujući tekstualne dokumente, prezentacije, fotografije, grafiku i slično.

Jedna od glavnih prednosti PDF formata je ta što dokument u njemu može biti prikazan i čitan na bilo kojem uređaju bez potrebe za softverom za uređivanje ili pretvaranje. Također, dokumenti u PDF formatu su zaštićeni lozinkom i digitalnim potpisom što ih čini sigurnim za prijenos i čuvanje.

PDF format podržava razne funkcije, uključujući dodavanje slika, tekstualnih polja, dugmića, hiperlinkova, značajki za obilježavanje i označavanje i druge interaktivne značajke. Osim toga, PDF formata također podržava obilježavanje i dodavanje komentara na dokumente, što ga čini korisnim za razne vrste kolaborativnog rada.

Ovi vam alati obično omogućuju učitavanje HTML datoteke ili unos URL-a online HTML dokumenta, a zatim generiranje PDF datoteke koju možete spremiti ili ispisati. Proces pretvaranja HTML-a u PDF uključuje renderiranje HTML sadržaja i pripadajućih stilova, a zatim njegovo pretvaranje u format PDF dokumenta.

Taj se postupak može automatski izvršiti alatom za pretvorbu, a rezultirajuća PDF datoteka trebala bi zadržati oblikovanje, slike i veze iz izvornog HTML dokumenta. 

HTML i PDF dva su različita formata koji se koriste u različite svrhe, ali možete jednostavno pretvoriti HTML u PDF pomoću specijaliziranih alata ili softverskih programa. To može biti korisno kada želite podijeliti ili ispisati web stranicu u formatu koji je prikladniji za izvanmrežno čitanje ili ispis.

Računi

Izrada online računa, unesite stavke računa, cijenu, popust i Pdv, račun i pdf za ispis se generiraju automatski

Temperatura

Kalkulator konvertira temperaturu iz Celzijua  u Farenhajte. Po Farenhajtu led se topi na 32 °F a voda ključa na 212 °F, temperatura u stupnjevima je °C = (°F – 32) / 1.8

Generator lozinki

Dobra lozinka je važna ukoliko ne želite da netko provali u vaš račun, generator nasumičnih lozinki (zaporki) je vrlo koristan alat u kreiranju kvalitetne zaporke

Kn u Eur

Konvertor kuna u eure po fiksnom tečaju od 7,53450

PDV kalkulator

Kalkulator za izračunavanje poreza na dodatnu vrijednost (PDV-a) brzo i jednostavno, dodavanje i izbijanje pdv-a

Centrifugalna

Kalkulator za izračun centrifugalne sile, formula je F=m*v*v/r

QR code

QR Code je dvodimenzionalni barkod koji mogu čitati pametni telefoni. Može sadržavati više od 4000 znakova

Kriptovalute

Kriptovalute su decentralizirane valute koje se koriste za elektronske transakcije.