Kalkulator za Inflaciju eura

Početna godina:   Završna godina:  

 €

 

Za izračun unesite početnu i završnu godinu, kalkulator pokazuje koliko 100 eura vrijedi u završnoj godini (u odnosu na početnu). Npr. 2021. godine ste za 146,83 €  mogli kupiti jednaku potrošačku košaricu kao za 100 eura 1997. godine.

 

Što je inflacija? Inflacija pokazuje kako se cijene mijenjaju tijekom vremena. Američki zavod za statistiku rada (dio američkog Ministarstva rada) odabire "košaricu robe", koja je skup roba i usluga koje potrošači koriste. Svaki mjesec mjere se cijene ove robe i uspoređuju s prethodnim cijenama.

U usporedbi s prošlogodišnjom godišnjom stopom, stopa inflacije 2021. godine sada je 5,37%1. Ako ovaj broj vrijedi, 100 USD danas bi bilo jednako 105,37 USD sljedeće godine.

Graf prikazuje Inflaciju eur-a od 1997

 

 

Slučajni odabir imena

Slučajnih odabir muških ili ženskih imena sa liste

Vrijeme

Kalkulator za računanje vremenskog perioda između zadatih datuma, npr:. starost u godinama, mjesecima danima i satima

Površina na karti

Prikaz površine na karti odabirom točaka poligona

Kombinacije

Kalkulator kombinacija izračun mogućih kombinacija uzimanjem uzorka stavki iz većeg skupa

Generator lozinki

Dobra lozinka je važna ukoliko ne želite da netko provali u vaš račun, generator nasumičnih lozinki (zaporki) je vrlo koristan alat u kreiranju kvalitetne zaporke

Zlatni rez

Zlatni rez je pojam korišten u matematici i fizici, a označava odnos koji se smatra optimalnim u nekom procesu raspodjele.

Generator riječi

Generator za nasumične riječi koji generira slučajnu riječ na hrvatskom ili engleskom jeziku. Hrvatski Word Generator je savršen alat koji će generirati slučajnu riječ po postavljenom filteru.

Konvertor

Kalkulator mjernih jedinica, pretvara kilometre, milje, nautičke milje, feets