QR kôd generator

QR kôd je dvodimenzionalni barkod koji sprema informacije u crno-bijele točke (odnosno pikseli podataka ili moduli QR koda). QR je kratica za "Quick Response", a mogućuje kodiranje više od 4000 znakova u dvodimenzionalnom barkodu. QR kodovi mogu se koristiti za prikaz teksta korisniku, otvaranje URL-a, spremanje kontakta u adresar ili pisanje tekstualnih poruka. Za čitanje QR koda potreban je pametni telefon i aplikacija za čitanje QR kodova.

Unesiti unesiti tekst ili url i kliknite na generiraj QR, ukoliko unosite url on mora na početku imati http:// ili https://. Za snimanje QR koda u PNG formatu kliknite desni gumb miša te na Save Image As..

Tekst ili Url: 


 

Moment sile

Pretvorba sile iz Nm u foot pound (ft lb) ili inch-pound (in lbf)

Radni sati

Izračun razlike između dva vremena u satima i minutama, odnosno računanje radnog vremena u tjednu od vremena početka do vremena kraja rada

Volumen

Volumen kugle formula je V=4/3*r^3*pi gdje je r upisani radius

IBAN Kalkulator

IBAN kalkulator za izračun iban broja iz žiro računa. Hrvatski IBAN sastoji se od 21-nog alfanumeričkog znaka i jedinstveni je identifikator računa klijenta

Brzina

Kalkulator pretvara brzinu iz kilometara na sat u metri u sekundi i milja na sat i mph u kmh

CMS

CMS (Content Management System) ili sustav za upravljanje sadržajem je vrsta softvera koji omogućuje pojedincima i organizacijama jednostavno upravljanje i objavljivanje web sadržaja. 

Kripto Kalkulator

Kalkulator kriptografski za izračunavanje hash-a od unesenog teksta, koriste se md5, SHA1, SHA256 algoritmi

Snaga

Kalkulator za snagu pretvara Kilowate u konjsku snagu, odnosno konjsku snagu (KS) u kilowate (KW)